ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Waar moet ik zijn, wat moet ik doen?


Waar moet ik zijn, wat moet ik doen bij een verdenking op erfelijkheid

Bijna elk groot ziekenhuis in Nederland heeft een poli familiaire tolmuren. Al kan de naam van de afdeling wel verschillen, Kan je het niet gelijk vinden bij jou in de buurt? Kijk dan naar klinische genetica.Mocht je van mening zijn dat je familie ook te maken heeft met een erfelijke factor? Bespreek dit dan eerst met je huisarts. Heb je het gevoel dat deze je  niet serieus neemt? Dan kun je zelf contact opnemen met deze afdeling. In de zorgstandaard op deze website vind je meer informatie daarover

Goed voorbereid is het halve werk
Voorbereiding. Als je van mening bent dat je familie ook erfelijk belast is, maak dan een overzicht waarom je dat denkt. Wat erg behulpzaam is, is een schema van de familie met verdachte LFS personen. Hieronder vind je zo’n overzicht. let goed op leeftijden en kankersoorten. Weet je het niet? vraag het dan aan de ouderen in de familie. Noteer vooral de leeftijd van de eerste kanker en/of overlijden. Man/vrouw en de kankersoort als deze nog bekent is.  Als het al bekend is in de familie? Vraag dan de gegevens op.

Afbeelding bron: http://www2.malmberg.nl/

Centre of  excellence LFS/LFS Like
Het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis is Amsterdam  is al jaren betrokken bij Li-Fraumeni en heeft veel ervaring, en een prima screening.